Na temelju uspješnog prvog Popišanac Traila 2016. izninknuo je prvi slatinski Bike, Fun & Run Festival.  Sa ciljem da naše sugrađane i goste motivaramo na boravak u prirodi i bavljenje sportom i rekreacijom, organizirali smo više zanimljivih evenata.

1. rujna u Zavičajnom muzeju Slatina, uz pomoć Zajednice sportskih udruga Primorsko-goranske županije priredili smo zanimljivu izložbu sportskih fotografija „Odlučujući trenutak 2016.“ Izložbom je prikazano pedeset fotografija s motivima različitih sportova. http://www.radioslatina.hr/zavicajnom-muzeju-otvorena-izlozba-sportske-fotografije-odlucujuci-trenutak-2016/

Istu večer u dvorani Zavičajnog muzeja izrazito poučno i motivirajuće predavanje održao je jedan od najvećih hrvatskih alpinista Vladimir Mesarić – Dado. Gorski spašavatelj i vodič, instruktor HGSS i čovjek golemog životnog iskustva zainteresiranoj publici prenio je jedinstvene utiske s  neponovljive ekspedicije na Mt. Everest ’79. Sa Stipom Božićem Dado je bio prvi Hrvat koji je upao u Jugoslavensku ekspediciju kojoj je uspjelo doći do vrha najviše planine na svijetu prvenstvenim smjerom Zapadnim direktnim grebenom. Svoje motivacijsko predavanje kojim je u potpunosti zaokupio pažnju prisutnih Dado je završio znakovitom izrekom: „Vi imate sve mogućnosti i svijet je otvoren prema vama i čeka na vas. Vaša mašta je jedino vaše ograničenje.“ http://www.radioslatina.hr/everest-79-predavanje-neponovljivoj-pustolovini/

U nastavku sportsko rekreacijskog tjedna, Festival smo nastavili na istom mjestu, 8. rujna, još jednim korisnim predavanjem. O važnosti primjerenog energetskog unosa kod rekreativaca i sportaša govorila je mag. pharm. Ljerka Jurić Karoli. Koliki je potrebni dnevni unos hrane i suplemenata po kategorijama sportova, kako se stvara, a kako i na koji način troši energija, što se u tijelo unosi prije, a što poslije treninga i još puno korisnih savjeta dobili su brojni rekreativci i sportaši koji su slušali ovo predavanje. Nakon predavanja posjetitelji su degustirali Multipowerove proizvode. Ove večeri usvojeno trkači su mogli primijeniti već slijedeći dan, kada je u gradu održan 2. Popišanac Trail i 1. Popišanac Canicross. http://www.radioslatina.hr/odrzano-predavanje-vaznost-primjerenog-energetskog-unosa-rekreativaca/

1. Popišanac Trail i 1. Popišanac Canicross okupili su više od 150 trkača iz cijele kontinentalne Hrvatske. Popišanac Trail drugo je kolo Slavonsko-baranske Trail lige unutar koje se održava 6 utrka. Trail trkači ove su godine mogli birati između dvije dužinske kategorije – na malom se trčalo 12, a na velikom 26 kilometara. Staze su, po riječima sudionika, nadmašile čak i lanjske visko podignute ljestvice. Trčalo se gotovo u cijelosti neurbanim dijelovima kroš šumu, vinograde, voćnjake, bilo je puno „singlica“, kao i uzbrdica, ali i zahtjevnih spusteva. Jedan od najzahtjevnijih dijelova svakako je bila i poznata slatinska skijaška staza Tominac. Na obje staze trkačima su na više bogatih okrjepnih stanica bila ponuđena osvježenja: domaći proizvodi, voće, sokovi, pa čak i hladni gemišti.

Na dionici dugoj 7 km prvi put u Hrvatskoj organizirana je prava Canicross utrka. Dvadeset i dva tima borila su se za prestižnu titulu osvajača prvog Popišanac Canicross. Utrka je organizirana u suradnji s Kinološkom udrugom Slatina.

Rezultati:

Veliki Popišanac žene:
1. Mirela Kristek (Baraber)
2. Mandica Grubišić
3. Ivana Ivandija
Veliki Popišanac muškarci:
1. Ivan Gerenčir (AK Maksimir)
2. Damir Kligl (Baraber)
3. Darko Dolovski
Mali Popišanac žene
1. Danijela Černić (AK Slavonija Žito)
2. Helena Vonić (Baraber)
3. Elizabeta Taradej
Mali Popišanac muškarci
1. Luka Ivković (OK Sova)
2. Danijel Dunković (AK Slatina)
3. Slaven Kožić
Canicross žene
1. Tamara Mihoci (Alfa Canis)
2. Barbara Tukara
3. Vlatka Plantak
Canicross muškarci
1. Mario Vreš
2. Dario Novoselić (Baraber)
3. Fran Bišćan (Motiv)

Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017. održan je u okviru dana Virovitičko-podravske županije i Dana Grada Slatine pod pokroviteljstvom Županije i Grada, a uz pomoć brojnih lokalnih donatora.

O festivalu:  https://youtu.be/mARfJ_dqFLQ

Kako je to izgledalo: https://youtu.be/aH5cN6GtGS8