Slatinski biser 2017. – prva starogodišnja utrka u Slatini s humanitarnom notom

Znakovit datum, znakovito vrijeme, znakovito mjesto, znakovito ime utrke… Daleko od velikih teorija zavjere, želja nam je bila jednostavno oprostiti se od 2017. na nama najdraži način. U Slatinskim vinogradima, sa prekrasnim pogledom na naš najdraži grad, s mjesta gdje je davne 1864. godine ubrano grožđe za prvi hrvatski pjenušac – Slatinski biser, točno u podne startala je istoimena utrka u organizaciji naše Udruge. Dužina staze od 4 km, mekog zemljanog terena pripremila je noge sedamdeset trkača iz cijele Slavonije za ples u najluđoj noći, kuhano vino i topli čaj ugrijali su glasnice, a koja kalorija manje pomogla je da večernja haljina ili odijelo stoje “najtaman”! Mi jednostavno nismo vidjeli niti jedan razlog da se ne nađemo 31.12. točno u podne na Vidikovcu, pošaljemo k vragu prošlu 2017. ne pružimo si ruke i nakon utrke poželimo sve najbolje u novoj 2018. godini!
Ono najvrijednije po čemu ćemo pamtiti Slatinski biser 2017. jest velika humanost naših prijatelja trkača koji su uz pomoć Motivaca i sponzora za ponovno pokrenutu Udrugu Vretenac – za osobe s intelektualnim teškoćama prikupili više od 3.000,00kn koje smo ih odmah uručili.
Slatinski biser, uz pomoć Vinarije Halas, uz Udrugu MOTIV organizirala je Turistička zajednica grada Slatine.