BARANJA TRAIL 2018. – KROZ TERRU INCOGNITU DO MEDALJE

Baranja trail, od kad je promijenila spol i ime, bijaše to nekad Surduk Trek, moramo priznati da postade još slađa i zanimljivija. Prijave u šarmantom Popovcu, uz tradicionalno dobru ponudu domaćih zalogaja pa potom vožnja traktorskom prikolicom do starta ispod Baranjskog brda nagovijestili su nam pravu avanturu. Staza kroz vinograde, šumarke i zahtjevne surduke koje je dan prije natopila kiša bila je više nego interesantna i zahtjevna. Brojne singlice provele su trkače kroz, po riječima organizatora, mjesta koja ljudska noga nije posjetila barem dvadeset godina. Svi motivci izabrali su kraću stazu, dužine 10km, s dvije kontrolne točke. Svi osim jednoga uspješno su završili utrku, a najbrža, Suzana Miklošević, okitila se broncom i zaslužila bogate sponzorske nagrade. Zbog izvrsne organizacije ovog traila i ljepote Baranje koja vraća u neka stara zaboravljena vremena, sigurno joj se vraćamo i 2019.